октомври 06, 2006

Лутам...


Лутам. Лутам низ улиците на животот.Не можам никако да најдам начин да го средам овој беден живот. Зошто беден? Ни сама не знам да одговорам на тоа прашање. А сепак знам дека е беден. Чувствувам дека сум на дното. Се чувствувам безвредна, неспособна и недоволно добра за да успеам во овој круг на луѓе во кој започнав да живеам. Живеам тивко и без последици, што значи дека не живеам. Човек што не дејствува е исто што и човек што не живее. „Луди мисли“ – ќе рече некој. Но, тој некој не ја почувствувал горчината на животот на начин на кој јас ја чувствувам. Тој некој не знае како е да се разбудиш со мислата дека и овој ден ќе помине како и сите други - без да се направи нешто. Тој некој не знае како е да се будиш и да живееш без пријател покрај себе. Пријател на кој можеш да му се обратиш во било кое време и за било каков проблем. Не знае како е глупаво чувството кога околу себе гледаш маски, а не можеш да направиш ништо за да го смениш тоа. Едноставно стануваш дел од таа игра и тотално се променуваш. Играш по нивни правила иако знаеш дека не е убаво и не ти се допаѓаат. Но што можеме? Животот ни носи чудни работи, не води низ чудни патишта. Некои од нас ги поминуваат, некои не... Прашање е само колку си психички силен. Тоа одлучува СЕ!

декември 2005

8 коментари:

Анонимен рече...

Mnogu ubavo pisuvas samo taka prodolzi

Pozdrav od Ljubljana
N.

немирната рече...

Fala anonymous.. A so taka vo Ljubljana ti? Da ne se pronajde vo tekstot? :)

Анонимен рече...

Ni za kaj:) Da se pronajdov vo tekstot ali ne sum poveke so tie misli, toa bese samo na pocetokot koga dojdov tuka, inace studiram vo Lj. a ti kako se najde vo Lj?
Pozdrav
N.

немирната рече...

Pa da, i jas na pocetokot gi imav tie misli.. Togas e napisan tekstov.
Jaz tudi študiram v Ljubljani ;)
A sto studiras? I kolku godini imas? Mislam ako ne e tajna de :) A si fant ali punca?

Анонимен рече...

Eh sega,ako ti go kazam toa ke znaes se za mene neli, mislam deka sum poznat megju makedoncite tuka:) da fant sum :) pisi mi go tvojot GSM na anonimusljubljana@yahoo.com i ke ti se javam i ke odime na kafence nekade vo stara ljubljana?
Inace jas ziveam vo Trnovo tuka a ti vo koj del od Lj si?

Rocka рече...

Wow nemirna, gedam deka imas taen obozavatel :))

Ubavo da si pominete na kafe ;)


poz

немирната рече...

Hehe bevme so N. na kafe, super decko e, so poveke iskustvo tuka od mene :)

Rocka рече...

Navistina e ubavi da se spodelat iskustvata,
Enjoy ;)